Bezoek onze facebook pagina!

Historie

De Hondsrug BV werd in 1934 door G.H. Fuhler opgericht, alleen heette het bedrijf toen “Fuhler Transportbedrijf en Draglineverhuur”. Zoals alle bedrijven begon Fuhler op kleine schaal: met één auto waarmee hij voornamelijk aardappelen voor boeren vervoerde. Daarvoor werkte hij met muilezels en paarden, waarmee hij in de omgeving van Dwingelo ijzeroer vervoerde naar schepen in de buurt van Hoogeveen.

View the embedded image gallery online at:
http://www.dehondsrugbv.nl/historie#sigProGalleria8e4f9ead26

Eind jaren vijftig veranderde de onderneming in Fa. Gebr. Fuhler. In die tijd is ook het aannemersbedrijf Fuhler BV gekocht. Je zou kunnen zeggen dat die aankoop het echte begin was van de huidige activiteiten van De Hondsrug BV. Naast de aardappelen, vervoerde Fa. Gebr. Fuhler voornamelijk zand en grind voor het aannemersbedrijf. 

Het bedrijf groeide verder. In 1978 werd De Hondsrug gekocht, aan het begin van de jaren tachtig gevolgd door de overname van Zand en Grintbedrijf (ZGB) BV in Sellingen. Het bedrijf bestond toen uit een aannemersbedrijf en een transportbedrijf dat beschikte over kranen, shovels en laadschoppen. 

In 1988 is het bedrijf in twee delen opgesplitst. Het transportdeel, bestaande uit Fa. Gebr. Fuhler en de Hondsrug viel ten deel aan de vader van de huidige directeuren. Het bedrijf beschikte over tien auto's, een kraan en een shovel, bij een kleine zandput in de buurt. Vanaf die tijd ging De Hondsrug BV meer en meer werken voor andere klanten dan het ‘eigen’ aannemersbedrijf. 

In 2002 is het bedrijf door de broers J.K. Fuhler en G.H. Fuhler overgenomen. Inmiddels is De Hondsrug uitgegroeid tot een veelzijdige dienstverlener voor transport, verhuur en verkoop van diverse bulkmaterialen.